Tuesday, March 31, 2009

DAP bantu rakyat miskin..

haha!!!! hAhahHAAhh!!

macam tukar tiub plak mat ni..
isu kali ni mat tak tahu nak marah atau sedih, bila baca berita tentang cara DAP nak bantu orang miskin dengan jual akhbar "rocket". khabarnya lidah rasmi parti tu akan jual kepada orang- orang miskin ni dengan harga RM1.00 dan kepada orang biasa RM2.00. jadi dapat untung seringgit!!

huuuUUikKKkkKKssSS???? mungkin cara bantu dengan jual akhbar murah!
tergelak pun ada mat tahu berita ni.

kononya nak bantu miskin tegar, dengan cara tu akan bantu mereka tambah pendapatan.. mungkin orang miskin ni tak beli lagi paper kosmo ker.. metro k..

mat tak tahu la.. kebingungngan jugak ni, mungkin DAP tak ada cara lain dah nak bantu rakyat yang susah ni. segala pakar ekonomi mereka ni dah abis idea nak cari jalan tolong orang miskin tegar ni.

pelik betul mat, mana pegi bijak pandai yang bersengkongkol dengan DAP. takkan tak ada idea lain yang lebih bernas? takkanla tak boleh pikir program yang lebih munasabah nak tolong orang susah. adakah dengan jual akhbar "rocket" dapat bantu golongan miskin ni.

yang paling besar, mat tertanya rancangan kerajaan DAP Penang nak tolong orang susah. kan masih banyak orang miskin kat pulau tu. kenapa tak rangka jer program besar- besaran untuk angkat golongan ni keluar dari kemiskinan.??

lagi satu.. mat rasa rancangan ni lebih kurang macam sindiket yang gunakan kanak- kanak dan orang tua untuk minta sedekah dijalanan. sindiket ni guna mereka untuk orang meraih simpati dengan mereka. takkanlah DAP nuat taktik tu kot.... hehehahehehaerhehahahehrhahhah!!!!

orang yang tak tahu paper jadi alat untuk DAP sebarkan dakyahnya.. sumer permainan politik jer ni..

inikah cara DAP basmi kemiskinan rakyat.????

nak tolong sangat bagi jer percuma kan?

mat- jangan buat bungkus nasi lemak.. kertas karbon tak elok.

No comments:

Post a Comment